Akademia Eurocash - ponad 15 mln zł na wsparcie niezależnych sklepów detalicznych

2014-06-30

Akademia Eurocash to innowacyjny w swojej formule program podnoszenia kwalifikacji dla właścicieli i pracowników niezależnych sklepów detalicznych. Jego celem jest wsparcie tradycyjnego handlu w konkurencji z dużymi międzynarodowymi sieciami i dyskontami poprzez podnoszenie atrakcyjności i poziomu obsługi klienta w sklepach „na rogu”. Akademia Eurocash stanowi nowatorski na polskim rynku koncept wsparcia handlu detalicznego ze względu na swój kompleksowy charakter – łączy bowiem szkolenia, monitorowanie rezultatów i system motywacyjny. Dzięki programowi detaliści uzyskują dostęp do wiedzy i narzędzi zarezerwowanych dotychczas dla placówek należących do międzynarodowych sieci. Szkolenia dla właścicieli i pracowników sklepów wraz z Grupą Eurocash prowadzą przedstawiciele największych firm w poszczególnych kategoriach rynku – Animex, Carlsberg, Coca-Cola, Indykpol, Rybhand, Spomlek oraz Unilever.

Akademia Eurocash została zainicjowana pod koniec 2010 roku. Od tego czasu z różnej formy szkoleń skorzystało kilkadziesiąt tysięcy właścicieli i pracowników sklepów detalicznych.