Eurocash w gronie najlepszych przedsiębiorców w Europie

2011-11-23
Eurocash w gronie najlepszych przedsiębiorców  w Europie

Grupa Eurocash, największy w Polsce hurtowy dystrybutor FMCG, znalazł się w gronie 10 najlepszych przedsiębiorców w Europie według prestiżowego konkursu European Business Awards 2011 otrzymując jednocześnie wyróżnienie Ruban d’Honneur .

Celem konkursu European Business Awards jest  nagradzanie wyróżniających się firmy z Unii Europejskiej za wyjątkowe prowadzenie biznesu, osiągane ponadprzeciętne wyniki, rozwój i innowacyjność oraz etyczną działalność. W juryz asiadają ekonomiści i finansiści, biznesmeni, przedstawiciele środowiska akademickiego oraz głowy państw.

"Tytuł Ruban d’Honneur to wyjątkowe wyróżnienie dla wszystkich pracowników Eurocash, świadczący o wyjątkowych osiągnięciach naszej firmy także w skali europejskiej. Jesteśmy dumni z faktu docenienia naszej pracy na rzecz niezależnych detalistów przez międzynarodowe jury"–  mówi Luis Amaral, Prezes Zarządu Eurocash.

111 finalistów konkursu European Business Awards2 011, to grupa firm, która sprawnie poradziła sobie z ostatnimi zawirowaniami gospodarczymi na świecie, osiągając łączny przychód w wysokości ponad 1 biliona euro w 2010 r. Wszyscy finaliści konkursu zatrudniają łącznie 2,7 mln osób.

European Business Awards docenia i nagradza doskonałość, najlepsze praktyki oraz innowacje w spółkach na terenie całej Unii Europejskiej. Udział w konkursie dla spółek jest darmowy. Konkurs jest skierowany dla firm z każdego sektora bez względu na jej wielkość.

Program European Business Awards służy trzem celom dla europejskiej społeczności biznesowej:

• Dostarcza inspiracji dla społeczności biznesowej
  • Podkreśla iwyróżnia indywidualne i organizacyjne sukcesy
  • Zapewnia przykłady do nauki pochodzące od tych wyjątkowych organizacji.